De infrastructuur & voeding die je paard nodig heeft

Huisvesting

Huisvesting

De stalling laat veel natuurlijk daglicht binnen wat de gezondheid van jouw paard bevordert. Als bedding gebruiken we standaard kwalitatief stro. We zijn ervan overtuigd dat goed stro in kleine mate ook zijn plaats heeft in het dagelijks rantsoen (vezel) en het houdt je paard ook bezig op momenten dat er niet gewerkt wordt. Mag je paard om de één of andere reden geen stro hebben, dan wordt er gebruik gemaakt van een alternatief. Een type bedding dat stof-arm is en geen enkel gevaar vormt bij het eten ervan. Alle boxen zijn voldoende ruim. Er zijn zelfs boxen voor merrie met veulen. De meeste boxen zijn voorzien van buitenluik, wat verveling bij paarden sterk reduceert. Door ons uniek uitmestsysteem worden de stallen vaker gereinigd waardoor jouw paard steeds proper en droog staat.

  • Stalling 35m x 24m
  • Box 3,5m x 3m / 3,5m x 4,20m (boxgrootte)
Faciliteiten

Faciliteiten

Stalling The Groom heeft naast de ruime stalling ook een professionele buitenpiste van 40m x 57m. Deze piste kan te allen tijde gebruikt worden. Ook ’s avonds vormt dit geen probleem dankzij de professionele pisteverlichting. In de stalling is een dubbele wasplaats voorzien met warm water voor wie daar gebruik wil van maken. Geen tijd om te rijden, maar je paard moet wel in beweging blijven? Je kan gerust gebruik maken van de professionele longeercirkel. Het eigen materiaal wegbergen kan in het gepersonaliseerde kastje die elke ruiter ter beschikking krijgt. Zowel de zadelkamer als de volledige stalling staat onder camerabeveiliging zodat je in alle rust je materiaal en je paard kan achterlaten.

  • Piste 57m x 40m
  • Longeercirkel 16 ø
  • Wasplaats 2
Voeding

Voeding

Bij The Groom wordt bewust gekozen voor een voeding op maat van het paard. Elk paard is immers zoals elke mens uniek. Paarden die ingezet worden voor de sport hebben een totaal ander rantsoen nodig dan merries op het einde van de dracht. Bij The Groom wordt vertrokken van een kwalitatief ruwvoer als basis aangevuld met het nodige krachtvoer. En niet andersom! Als de basis niet goed zit, zijn we ervan overtuigd dat er niet kan gebouwd worden aan een gezond en fit paard. In samenspraak met de eigenaar wordt een rantsoen samengesteld en eventueel aangepast. Indien supplementen en/of medicijnen moeten worden toegediend, assisteren we daar graag bij.

Zowel paard als ruiter voelen zich bij The Groom ontspannen en daar draait het allemaal om.

Johan Stampaert, zaakvoerder
Weides

Ruime weides in landelijk krekengebied

De stallen en ruime weides van The Groom liggen in het mooie krekengebied van het Meetjesland. De streek is populair onder fietsers door de weidse vergezichten en de grote waterplassen, kreken genaamd. De kreken zijn restanten van vroegere, grote overstromingen. Ideaal voor ontspannende en pittoreske ritjes met je paard.

close menu